Hvad er probiotika?

Du har sikkert stødt på ordet probiotika i forbindelse med hudpleje eller maver i ubalance. Men hvad er probiotika egentlig?

PROBIOTIKA = FOR LIVET

Ordet probiotika kommer fra græsk og betyder "for livet". 

Probiotika er specifikke levende mikroorganismer (bakterier), som indtaget i tilstrækkelig mængde har en videnskabelig påvist gavnlig sundhedseffekt. De findes naturligt i vores krop og på vores hud, men kan også indtages gennem kosten eller kosttilskud. Bakterierne man bruger i kosttilskud er ofte mælkesyrebakterier, hvorfor man ofter omtaler probiotika, som mælkesyrebakterier. Probiotika er skabt gennem en fermentering.

 

Immune Probiotics

 

Mikrobiotaen i vores mave

For at forstå hvad probiotika er og kan hjælpe os med, må vi først forstå en af kroppens vigtigste organer: tarmsystemet

I tarmsystemet findes mikrobiotaen, som består af mange forskellige bakteriefamilier og mikroorganismer, der har stor betydning for hudens sundhed. Sammensætningen af bakterier påvirker nemlig vores immunforsvar, som beskytter os imod infektioner og inflammation - også i huden.

De mest kendte bakterier er mælkesyrebakterierne, som optimerer optagelsen af næringsstoffer i tarmen og samtidigt sikre at tarmvæggen er tæt, så der ikke trænger skadelige stoffer ud i kroppen. Samtidigt skaber de et surt miljø, som de mange skadelige bakterier ikke kan leve i.  

Vild Nord Probiotics

Fra ubalance til balance

Fordøjelsessundheden påvirkes af mange faktorer og er et komplekst system. Stress, ændringer i kosten, medicin såsom antibiotika og infektioner er alle faktorer, der kan påvirke vores fordøjelse.

 

Studier har vist at brug af probiotika kan hjælpe med at stabilisere mikrobiotaen, når den er i ubalance og dermed have en positiv effekt på vores velvære.

 

Mikrobiota i balance kan

  • Immune stickstøtte immunforsvaret
  • støtte hudens mikroflora
  • støtte optagelsen af næringsstofferne i det vi spiser

 

Probiotika kan

  • forøge gavnlige bakterier i din tarm
  • bidrage til restaurering af sund mikrobiota

Probiotika er altså gode bakterier, som er udvalgt pga af deres gavnlige effekt.

 

 Det skal et probiotika-kosttilskud 

  • Have videnskabelig dokumenteret effekt
  • Være aktive i hele holdbarhedsperioden 
  • Overleve turen igennem mave-tarmkanalen, klæbe til tarmslimhinden og koloniserer tarmkanalen
  • Stabilisere tarmens mikroflora  

 

Daily Flora Collagen Yellow Blast

 

Nøje udvalgte slægter 

Du kan som nævnt få probiotika (mælkesyrebakterier) i form af kosttilskud, der indeholde millioner af levende bakterier. 

Lactobacillus og Bifidobacterium er de mest almindelige anvendte slægter i probiotika. Selvom der er mange andre bakterier, er disse de mest populære og undersøgte typer af "gode" bakterier, der bruges i probiotika. 


Du finder naturligvis de to veldokumenterede bakterier i vores Vild Nord Probiotics-serie:

DAILY FLORA Probiotics

IMMUNE Probiotics

MOM TO BE Probiotics

 

 

← Ældre opslag Nyere opslag →