Anja stang

Anja Stang om å omfavne sin indre rebel

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord

Vi er stolte av å presentere Anja Stang. Vi har hatt en samtale med henne om hva det betyr å "pushe 50", være en rebel, og hennes tilnærming til naturlig skjønnhet og aldring.

Med sine mange års erfaring som redaktør og kommunikasjonsrådgiver har Anja satt sitt preg på grønne aktører som Skogluft, Infinitum magasin og Thor Heyerdahl Foundation.


Som grunnlegger av Greenhouse.eco, tekstforfatter og miljøaktivist, har Anja også lagt sin kjærlighet i våre HYDRO-produkter, som består av marint collagen fra bærekraftig fiske. I denne artikkelen dykker vi ned i hennes perspektiver på naturlig aldring og skjønnhet.

 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)


I din artikkel med tittelen "Jeg er en holistisk rebel", kan du forklare hva du mener med dette?

Anja: Jeg jobber med å få den indre kritikeren til stilne og øver meg på å snakke pent til meg selv hver dag. Jeg mener at det mest opprørske vi kan gjøre i samfunnet vårt, som fokuserer så mye på utseende, er å elske oss selv akkurat som vi er. Derfor kaller jeg meg selv en rebell.

Du fylte nylig 48, hvordan føles det? Hvordan føler du deg?

Anja: Det er definitivt en reality check, for speilet gjenspeiler ikke alltid hvordan jeg føler meg. Jeg blir glad når noen tror jeg er yngre, noe som skjer ganske ofte. Jeg tror det har mest å gjøre med spriten min; en medfødt kombinasjon av entusiasme og optimisme. Jeg er kjent for å smile mye. Og med smil, følger smilerynker."Som «naturbarn» skal man helst omfavne dem som hederstegn på levd liv. Smilerynker høres jo så fint ut – på papiret."

  

Hva betyr det for deg å ta vare på deg selv og alderstegn på en naturlig måte?

Anja: Det er ikke alltid enkelt å velge den naturlige veien og stolt vise "sinnarynken" midt i et hav av påfallende glatte panner. Men hittil nekter jeg å "krype til korset" og gjøre det samfunnet nærmest forventer av meg, og jeg velger heller mer helhetlige tilnærminger til sunn hud og indre glød.

Hvilke rutiner er viktige for deg?

Anja: Det beste med å bli eldre er å prioritere min helse og trivsel. Mine daglige rutiner inkluderer frisk luft, nok søvn, mindre stress, tilstrekkelig vann, næringsrik mat og nylig oppdaget marine collagen fra Vild Nord. Disse rutinene hjelper meg med å finne balanse og nyte fordelene med å bli eldre."I tillegg til at produktene er 100% naturlige, falt jeg for det delikate designet og de aktive ingrediensene som solhatt, tang og sopp!"


Hvorfor marint collagen fra Vild Nord?

Anja: Som pescetarianer og en person som hovedsakelig spiser planter, er det viktig for meg å sikre at jeg får nok protein. Vild Nords marine collagen inneholder opptil 2-3 ganger mer protein per dose enn lignende produkter på markedet.

Jeg oppdaget collagen ganske sent, da jeg først trodde det ikke var relevant for meg, siden jeg ikke spiser kjøtt. Jeg betraktet det som et skjønnhetspulver med tvilsom effekt. Men i tillegg til at Vild Nords HYDRO-produkter er 100% naturlige, ble jeg også tiltrukket av det delikate designet og de kraftfulle ingrediensene som solhatt, tang og sopp!

I dag er marint collagen fra Vild Nord en integrert del av min daglige rutine, og det har virkelig vært en øyeåpner for meg! Det er viktig for meg at collagenet utvinnes fra villfanget torsk, da det er et biprodukt fra matindustrien.


green smoothie bowl on a stone table


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco


Hvordan bruker du collagenet i din hverdag, og hvilket produkt er din favoritt?

Anja: Jeg har funnet ut at gode vaner fungerer best når jeg gjør dem til en daglig rutine, så jeg har skapt små ritualer rundt inntak av collagen. Etter å ha tatt collagen sporadisk i begynnelsen, har jeg nå plassert boksen ved siden av kaffemaskinen, slik at den alltid er klar til bruk. Jeg tror nemlig på at alt som er bra for kroppen og sjelen, er også bra for utseendet. Derfor har et par skjeer med collagen om dagen blitt en daglig påminnelse om å ta vare på huden min og helsen min, uansett om det er i kaffen min, smoothie eller "gjemt" i pannekaker eller proteinrundstykker.

Som en person med stor interesse for sopp, drikker jeg også kakao med adaptogene sopper daglig. Der har jeg også begynt å blande inn Collagen C+, som er helt helt nøytral i smaken. Og heldigvis smaker marint collagen ikke som fisk!

I tillegg til å tilføye Collagen C+ til kaffen og kakaoen min, nyter jeg også Collagen Immune Remedy som en forfriskende drikk med en lett syrlig smak, der jeg blander den i vann.


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)


Collagen Immune Remedy

Collagen Immune Remedy er et marint collagenpulver tilsatt D-vitamin fra sopp og nysankede stengler, blader og blomster fra Echinacea (purpursolhatt), som har blitt brukt som naturlig medisin siden 1700-tallet. Echinacea-ekstrakter bidrar til å støtte immunforsvaret.

Kan du fortelle hva du liker best med å bli eldre?

Anja: Det beste med å bli eldre er at jeg er mindre bekymret for hva andre tenker om mine valg og utseende. Jeg innrømmer gjerne at det er en prosess, og tyngdekraften er ikke alltid min beste venn, men jeg verken kan eller vil stoppe tiden.

Ansiktet mitt reflekterer at jeg har levd, solt meg, opplevd motgang og nedgang. Og at jeg har smilt masse.

Les originalversjonen av denne artikkelen her

Leser neste

Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord
De vilde blåbær - Vild Nord