Anja stang

Att fira de gyllene åren och omfamna sin inre rebel

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord

Vi är stolta över att presentera Anja Stang. Vi har haft en konversation med henne om vad det innebär att "nå de gyllene åren", vara en rebel och hennes syn på naturlig skönhet och åldrande.

Med sina många års erfarenhet som redaktör och kommunikationsrådgivare har Anja gjort sin prägel på gröna aktörer som The Explorer, Infinitum magasin och Thor Heyerdahl Foundation.


Som grundare av Greenhouse.eco, copywriter och miljöaktivist, har Anja även lagt sin kärlek i våra HYDRO-produkter, som består av marint c
collagen från hållbart fiske. I den här artikeln dyker vi in i hennes perspektiv på naturligt åldrande och skönhet.


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)


I din artikel med titeln "Jag är en holistisk rebel", kan du förklara vad du menar med det?

Anja: Jag arbetar med att få den inre kritikern att tystna och övar mig på att prata vänligt till mig själv varje dag. Jag anser att det mest upproriska vi kan göra i vårt samhälle, som så mycket fokuserar på utseende, är att älska oss själva precis som vi är. Därför kallar jag mig själv en rebell.

Du fyllde nyligen 48 år, hur känns det? Hur känner du dig?

Anja: Ja, hur känns det egentligen att bli äldre - i detta fall närma sig 50? Det är definitivt en verklighetskontroll, för spegeln återspeglar inte alltid hur jag känner mig. Jag blir glad när någon tror att jag är yngre, vilket händer ganska ofta. Jag tror att det har mest att göra med min anda; en medfödd kombination av entusiasm och optimism. Jag är känd för att le mycket. Och med leenden följer smilerynkor."Att vara ett 'naturbarn' innebär att omfamna de linjer som berättar om det leva livet. Smilrynkor låter ju så fint - på papperet."

  

Vad betyder det för dig att ta hand om dig själv och åldertecken på ett naturligt sätt?

Anja: Det är inte alltid enkelt att välja den naturliga vägen och stolt visa "bekymmersrynka" mitt i ett hav av påfallande släta pannor. Men hittills vägrar jag att "ge upp" och göra det samhället förväntar sig av mig, och istället väljer jag mer helhetsorienterade tillvägagångssätt för en frisk hud och inre glöd.

Vilka rutiner är viktiga för dig?

Anja: Det bästa med att bli äldre är att prioritera min hälsa och välbefinnande. Mina viktiga rutiner inkluderar frisk luft, tillräckligt med sömn, mindre stress, tillräckligt med vatten, näringstät mat och nyligen upptäckt marint collagen från Vild Nord. Dessa rutiner hjälper mig att hitta balans och njuta av fördelarna med att bli äldre.


"Förutom att produkterna är 100% naturliga, föll jag för den delikata designen och de aktiva ingredienserna som solhatt, tang och svamp!"


Varför marint collagen från Vild Nord?

Anja: Som pescetarian och en person som främst äter växter, är det viktigt för mig att se till att jag får tillräckligt med protein. Vild Nords marina collagen innehåller upp till 2-3 gånger mer protein per dos än liknande produkter på marknaden.

Jag upptäckte collagen ganska sent, eftersom jag först trodde att det inte var relevant för mig eftersom jag inte äter kött. Jag betraktade det som ett skönhetspulver med tveksam effekt. Men förutom att Vild Nords HYDRO-produkter är 100% naturliga, lockades jag även av den delikata designen och de kraftfulla ingredienserna som solhatt, tang och svamp!

Idag är marint collagen från Vild Nord en integrerad del av min dagliga rutin, och det har verkligen öppnat mina ögon! Det är viktigt för mig att collagenet utvinns från vildfångad torsk, eftersom det är ett biprodukt från livsmedelsindustrin.


green smoothie bowl on a stone table


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco) 


Hur använder du collagenet i din vardag, och vilket produkt är din favorit?

Anja: Jag har funnit att bra vanor fungerar bäst när jag gör dem till en daglig rutin, så jag har skapat små ritualer runt intaget av collagen. Efter att ha tagit collagen sporadiskt i början har jag nu placerat burken bredvid kaffemaskinen så att den alltid är redo att användas. Jag tror nämligen att allt som är bra för kroppen och själen också är bra för utseendet. Därför har ett par skedar collagen om dagen blivit en daglig påminnelse om att ta hand om min hud och min hälsa, oavsett om det är i mitt kaffe, smoothie eller "gömt" i pannkakor eller proteinkakor.

Som en person med stort intresse för svampar, dricker jag dagligen kakao med adaptogena svampar. Nyligen har jag börjat blanda i Collagen C+ i den här drycken eftersom den är helt smaklös. Och som tur är smakar marint collagen inte som fisk!

Förutom att tillsätta Collagen C+ i mitt kaffe och kakao njuter jag också av Collagen Immune Remedy som en uppfriskande dryck med en lätt syrlig smak, där jag blandar den i vatten.


 Foto: Anja Stang (Greenhouse.eco)


Collagen Immune Remedy

Collagen Immune Remedy är ett marint collagenpulver tillsatt med D-vitamin från svamp och nyfångade stjälkar, blad och blommor från Echinacea (röd solhatt), som har använts som naturligt läkemedel sedan 1700-talet. Echinacea-extrakt bidrar till att stödja immunförsvaret.

Kan du berätta vad du tycker bäst om med att bli äldre?

Anja: Det bästa med att bli äldre är att jag är mindre bekymrad över vad andra tänker om mina val och mitt utseende. Jag erkänner gärna att det är en process, och tyngdkraften är inte alltid min bästa vän, men jag kan varken eller vill stoppa tiden.

Mitt ansikte återspeglar att jag har levt, upplevt solens strålar, stött på motgångar och utmaningar. Det visar att jag har levt ett rikt och innehållsrikt liv med många glada ögonblick. Jag ser mina rynkor som tecken på att jag har levt ett fyllt och berikande liv, och det är något jag uppskattar med att bli äldre.


Läs originalutgåvan av den här artikeln här.

Läs nästa

Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord
De vilde blåbær - Vild Nord