Kom godt igennem din menopause

Kom godt igennem din menopause - Vild Nord

Kom godt igennem overgangsalderen med Vild Nord

Overgangsalderen - en markant fase i kvindens liv, som markerer slutningen på hendes frugtbarhed. Overgangsalderen, også kendt som menopausen, er en naturlig del af livet for kvinder, men det betyder ikke at det er nemt – hverken fysisk eller psykisk. 

Det er en tid, som kræver en masse selvkærlighed, så man kan komme hel ud på den anden side – måske endda stærkere og smukkere end før. For en ting er sikkert, ingen kvinde slipper, det er kun et spørgsmål om, hvordan hun kommer igennem.

 Overgangsalder

Hvad er overgangsalderen og hvordan føles det?

Overgangsalderen er den periode, hvor en kvindes æggestokke gradvist reducerer produktionen af hormonerne østrogen og progesteron, hvilket fører til ophør af menstruationen. For mange kvinder starter overgangsalderen typisk i alderen 45-55 år, men det kan variere fra kvinde til kvinde.

 

Symptomer på overgangsalderen

Symptomerne på overgangsalderen kan variere meget fra kvinde til kvinde, men nogle almindelige tegn inkluderer:

  • Hedeture: Pludselige, intense varmeudbrud, der kan opstå pludseligt og hurtigt på alle tider af døgnet, men særligt om aftenen og natten. Om natten kan hedeturene gøre det svære og ubehageligt at sove.
  • Nattesved: Hedeturene kan nogle gange ledsages af en intens sveden om natten , som hurtigt kan forstyrre søvnen.
  • Humørsvingninger: Følelsesmæssige udsving, fra glæde til tristhed, kan være hyppigere i denne periode.
  • Tørre slimhinder: Nedsat østrogen kan medføre tørhed og ubehag i slimhinderne.
  • Faldende libido: Nedsat sexlyst er ikke ualmindeligt under overgangsalderen og skyldes især de uundgåelige hormonændringer i kroppen. 
  • Uregelmæssig menstruation: Perioderne kan blive uregelmæssige og stopper til sidst helt.

Overgangsalder symptomer 

Hvordan føles symptomerne?

Hver kvinde oplever overgangsalderen på sin egen unikke måde. Nogle kan håndtere symptomerne ubesværet, mens andre kan føle sig udfordret af dem.

Hedeture kan få huden til at brænde som en flamme, og nattesveden kan føles som en overhængende sky af ubehag. Humørsvingninger kan være som at sejle gennem et ustadigt hav, mens søvnproblemer kan føles som en uendelig kamp mod mørket. 

Det er vigtigt at huske, at det er helt naturligt at have disse følelser og oplevelser, og det er vigtigt at give sig selv tid og rum til at bearbejde dem.

Mængden og graden af symptomerne er lige så forskellige, som du og enhver anden kvinde er.

Hedeture  

Kom godt igennem overgangsalderen

Selvom overgangsalderen kan have sine udfordringer, er det en tid, hvor vi kan omfavne vores indre styrke og indsigt i livet. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at komme godt igennem denne livsændrende fase:

  • Søg støtte: Tal åbent med dine nærmeste venner og familie om dine følelser og oplevelser. Støtte fra dine kære kan være uvurderligt og samtidig give dem et indblik i, hvad du gennemgår og hvorfor du måske reagerer anderledes i perioder.
  • Prioritér selvpleje: Giv dig selv tid til at pleje din krop og sind. Dyrk yoga, meditation eller gå nogle friske ture i naturen for at skabe ro og balance i krop og sind. Lav ting der gør dig glad og led dine tanker hen på så meget positivt som muligt. 
  • Kost og motion: Spis en sund og afbalanceret kost, der inkluderer fødevarer rige på næringsstoffer. Motioner regelmæssigt for at styrke din krop og frigive de positive endorfiner. Du kan i perioder med mange hedeture forsøge at undgå stærk og krydret mad samt alkohol, da det kan virke fremprovokerende.
  • Søvn: Prioritér en god søvnrutine og skab behagelige soveomgivelser. Hvad der gør dine omgivelser behagelige ved kun du. Måske skal der en plante eller to i vinduet, eller måske er dit soveværelse for lyst så det i stedet er et mørklægningsgardin du skal have fat i. Luft ud og få frisk og kølig luft ind i dit soveværelse inden du går i seng.
  • Vær tålmodig: Husk, at overgangsalderen er en overgangsperiode, og symptomerne vil med tiden aftage. Desværre kan ingen fortælle dig præcis hvor lang perioden vil være.
  • Åbn dialog med læge: Hvis symptomerne er belastende, så tal med din læge om behandlingsmuligheder, der kan lindre ubehag. 

Selvkærlighed

Husk, at overgangsalderen er en tid til at omfavne forandring og fejre den erfaring, som livet har givet dig. Du er unik, og der er ikke en enkelt rigtig måde at opleve overgangsalderen på.

Giv dig selv lov til at føle, vokse og blomstre, mens du bevæger dig gennem en fase der er utrolig vanskelig men samtidigt en smuk og naturlig transformation i livet. Husk, at du ikke er alene, og vi kan alle støtte hinanden på denne rejse.

Vild Nord kan være en god ledsager på din rejse gennem overgangsalderen. Særligt tre collagen varianter tilgodeser dig og din krop når overgangsalderen tager sit indtog.

CARE Holistic Therapy Collagen

CARE Holistic Therapy

Med CARE kan du forblive den bedste version af dig selv - hele livet. Den perfekte sammensætning af marine collagen, hyaluronsyre, biotin, mangan, zink og C-vitamin der tilsammen plejer hud, slimhinder, hår og negle. Collagenpulverets smag er mild af friske bær og farven er sart rosa. 

Collagen Immune Plus

Som navnet antyder er Collagen Immune særligt udviklet til at støtte dit immunforsvar, men indhold af vitamin D som bidrager til at vedligeholde normale knogler, er varianten perfekt til dig som vil styrke både immunforsvar, knogler og hud i overgangsalderen. 

 

Vild Nord Collagen Immune  

Bliv inspireret

Mangler du inspiration til hvordan du kan tage dit daglige tilskud collagen? Prøv én eller flere af vores lækre og smagfulde opskrifter med collagen. I en travl hverdag er det vigtigt at huske et pusterum hvor du bare kan slappe af, nyde og være dig. Og hvorfor ikke gøre dit daglige collagen tilskud til en del af dette? 

Guilt-free yoghurt satisfaction er ren forkælelse og så smager den sødt og fantastisk. Den er nem at lave og kan opbevares i fryseren, så du altid har et stykke selvforkælelse når trangen melder sig. 

En nicecream er også en mulighed, og så er den et sundere alternativ til softice. Hovedingrediensen er nemlig frosne bananer. Prøv den med Collagen Green Boost. 

Du finder alle vores skønne opskrifter lige her – der er helt sikkert en eller flere, du vil synes godt om – uanset hvor i livet du befinder dig. 

Din vej igennem overgangsalderen

Læs næste

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord
AMWC-prisvindende collagen - Vild Nord