Hvilke kosttilskud under graviditet?

Hvilke kosttilskud under graviditet? - Vild Nord

Moderlig omsorg ligger i vores natur. Lige fra et nyt liv planlægges og til det kommer til verden, ønsker vi at skabe de bedste betingelser for en god graviditet. Du har måske spurgt dig selv, hvad kan jeg gøre før og under graviditet? Hvilke tilskud skal jeg tage? Hvad bør jeg være opmærksom på, som gravid? Få svar her - vi har gjort det overskueligt og samlet Sundhedsstyrelsens anbefalinger til dig.

 

Mom to be probiotics

Find Mom to be her

Før graviditeten 


Hvad skal man have styr på inden man bliver gravid? 

Allerede fra du planlægger din graviditet, kan du kigge nærmere på din livsstil og hvilke kosttilskud, som vil være relevante for din graviditet. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du ikke indtager alkohol eller ryger. Dertil anbefales gravide et vitamintilskud på 400 mikrogram folsyre om dagen fra planlægning af graviditet og 12 uger ind i graviditeten. 

 

Hvorfor folsyre ved graviditet?

Supplerende folinsyreindtag øger moderens folatstatus. Lav maternel folatstatus er en risikofaktor i udviklingen af ​​neuralrørsdefekter hos det udviklende foster.

 

Gravid folsyre mom to be probiotics

 Find nærmeste forhandler 

Vores anbefaling af MOM TO BE 

Med MOM TO BE Probiotics anbefaler vi, at du tager 1 stick dagligt, der består af 12 milliarder levende mælkesyrebakterier og 400 mikrogram folsyre, sidstnævnte svarende til Sundhedsstyrelsens anbefaling. Sticken åbnes og indholdet hældes direkte i munden. Der er intet behov for væske. Pulveret opløses direkte på tungen med en fin hindbærsmag.

Når du er gravid kan smage og lugte forandres og påvirke vores lyst til at spise alle de forskelllige ting vi bør. Derfor har det været vigtigt for os at lave et alternativ til kapsler/piller, som for nogle kan være en udfordring at sluge under en graviditet. Her er vi lykkedes med en lækker vegansk Fastmelt stick, der smager så lækkert, at du kan glæde dig til den næste. 

 

Hvilke vitaminer under graviditet?

Disse kosttilskud anbefales at du tager under graviditet.

Folsyre 

400 mikrogram folsyre fra graviditeten planlægges og 12 uger frem. Dette er den daglige anbefaling fra Sundhedsstyrelsen. MOM TO BE Probiotics er god til gravide, for den smager så godt, at du altid vil huske den og samtidig får du både den anbefalede mængde folsyre og 12 milliarder levende mælkesyrebakterier pr. servering. 

 

Immune Remedy vitamin D

  Find nærmeste forhandler 

Vitamin D

Hvor meget D-vitamin skal du have om dagen? 10 mikrogram D-vitamin dagligt lyder anbefalingen. Vitamin D hjælper kroppen til normal optagelse af calcium og er nødvendigt for normal vækst og udvikling af knogler hos børn. Gravide anbefales et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten (2). Collagen Immune Remedy indeholder vitamin D og kan være en god måde at få et tilskud af vitamin D, samtidig med at du får din daglige collagen. Der er normalt ingen problemer i at tage collagen under graviditet, men vi anbefaler altid, at du rådfører dig med din læge, når det kommer til kosttilskud. 

Læs også "Får du nok D vitamin om dagen?

Calcium

500 mikrogram calcium er den daglige anbefaling fra sundhedsstyrelsen. Du kan drikke 1/2 liter mælk dagligt, da mælk og mælkeprodukter er en god kilde til kalk. Er mælk ikke lige dig, kan et tilskud af kalk være en god ide. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler. 

Jern

Fra graviditetsuge 10 anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager 40-50 mg jern dagligt. Jern bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer. 

Vand og kapsler


Dette kan du gøre under graviditeten 

1. Følge de officielle kostråd om en varieret kost. 

2. Indtage de tilskud, som Sundhedsstyrelsen, jordmoder og læge anbefaler.

3. Være fysisk aktiv. Minimum 1/2 time dagligt udover dine normale gøremål. 

4. Ingen rygning eller alkohol. 

5. Undersøge om der er noget på din arbejdsplads, som kan påvirke graviditeten. (fx. tunge løft eller kemikaler)

6. Ved skønhed og personlig pleje anbefales det du undgår parfume og kosmetik. 

7. God hygiejne er vigtig, også når du har med madvarer at gøre.

 

Køb Vild Nord her!

 
 

 

Referencer

1) https://www.sst.dk/da/viden/Foraeldreskab/Graviditet-og-foedsel/Information-til-gravide/Kost-og-kosttilskud 

2) https://www.sst.dk/da/viden/Foraeldreskab/Graviditet-og-foedsel/Information-til-gravide/Kost-og-kosttilskud

 

Læs næste

Får du nok D vitamin om dagen? - Vild Nord
Aminosyrer: Hvad gør de? - Vild Nord