Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord

Hyaluronsyre – en naturlig fugtgiver til din hud

For mange kan ordet ”syre”, lede tankerne mod noget ætsende og måske noget som ikke er helt sundt – og slet ikke for huden. Men med hyaluronsyre, forkortet AH, er der tale om noget helt ufarligt, og noget som faktisk allerede findes helt naturligt i din krop. 

Men hvordan hænger hyaluronsyre og collagen så sammen? De to naturlige stoffer spiller utroligt godt sammen og netop derfor har vi i CARE valgt at tilføje disse to ingredienser i et og samme produkt, nemlig CARE Holistic Therapy Collagen.

Læs med her i blogposten og få skøn viden om hvad Dermial® hyaluronsyre er, hvad det kan gøre for netop din hud og hvorfor det fungerer perfekt i samspil med vores marine collagenpulver.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre til din huds skønhed

Hyaluronsyre er, som tidligere nævnt, et helt naturligt stof som allerede findes i din krop. Det er et såkaldt ”sukkermolekyle” og noget vi alle er født med. HA findes i hudlagene dermis og epidermis hvor det kort sagt sørger for at holde huden hydreret.

Derfor skal du vælge collagen med hyaluronsyre:

  • Fugtgivende – hyaluronsyre tiltrækker og binder vandmolekyler
  • Elasticitet – hyaluronsyre spiller en vigtig rolle i opretholdelsen af hudens elasticitet og fasthed

Med alderen falder kroppens indhold af HA – særligt efter midt af 40’erne. Når vi rammer 75+ år, er indholdet faldet med op mod 77% og det kan ses på især huden.

Hyaluronsyre i kroppen falder med alderen

Vil du gerne spise dig til mere hyaluronsyre, så findes der desværre ikke fødevarer med indhold af store mængder hyaluronsyre. I stedet kan du sørge for at spise sund og varieret, gerne C-vitamin-rige fødevarer, fisk og bælgfrugt. Disse fødevarer kan støtte din krops naturlige dannelse af hyaluronsyre, så det er bare endnu en god grund til at spise sundt.

Der findes forskellige kilder til hyaluronsyren som bruges i alt fra kosttilskud til plejeprodukter – ved du, hvilke kilder der findes og som er mest anvendte? De tre kilder til hyaluronsyre er:

Biologisk fremstillet hyaluronsyre: Denne type udvindes af bakteriekulturer og resulterer i dannelse af store mængder hyaluronsyre.

Dyre- eller fiskebaseret hyaluronsyre: Udvindes fra forskellige dyr, bl.a. hanekammen fra haner, samt fisk. Dette er den eneste type der er godkendt til fødevarer og kosttilskud i flere lande, blandt andet Danmark.

Vegetabilsk hyaluronsyre: Udvalget af vegetabilsk hyaluronsyre er småt, men der arbejdes på at udvinde hyaluronsyre fra sukkerroer og sojabønner, ved hjælp af udvalgte mikroorganismer.

Uanset hvilken kilde der anvendes, er det vigtigt at sikre, at hyaluronsyren er af høj kvalitet, samt at det er blevet renset og behandlet korrekt. Det kan du være helt sikker på, når du vælger CARE med Dermial® fra Vild Nord.

 

Kærlighed til din hud, indefra 

Din hud fortjener alt den kærlighed den kan få, den følger dig trods alt gennem hele livet. Spis sundt og varieret, samtidigt med at du gør det på en måde der er lækker og smagfuldfor dig. Dyrk motion og hold dig aktiv - vælg selv den aktivitetsform der passer til dig. Som supplement og en genvej til ekstra pleje, kan du gøre brug af kosttilskud som f.eks. indeholder hyaluronsyre.

Din krop danner gennem hele livet hyaluronsyre, ligesom det er tilfældet med collagen. Hyaluronsyre og collagen deler også samme skæbne, i og med at kroppens naturlige dannelse falder med alderen.

I kroppen fungerer hyaluronsyre som en ”fugtbinder”, hvilket betyder, at hyaluronsyren binder vandet i kroppen, herunder huden. Den største mængde findes i din hud – det er trods alt også kroppens største organ og derfor er det her at ca. halvdelen af den fugtbindende syre findes.

Lidt mere præcist findes hyaluronsyren i de to hudlag, dermis og epidermis. Det er det yderste- og midterste hudlag.

Hudens lag

Men hvorfor er hyaluronsyre så god en fugtbinder?

Hyaluronsyre kan binde rigtigt meget vand, faktisk op til 1000 gange sin egen vægt. Det gør syren til en fantastisk fugtbinder og fugtbevarende ingrediens i et væld af produkter, og altså også Vild Nord CARE i form af Dermial®.

Dermial® har i et studie vist sig at kunne øge hudens fugtindhold med op til 30%.

 Dermial øger hudens fugt

 

Dermial® - fordi kun det bedste er godt nok

I CARE Holistic Therapy Collagen bruger vi Dermial® hyaluronsyre fra hanekamme. Det er en helt unik kilde til glycosaminoglycaner (GAG’er), som er en gruppe af komplekse kulhydrater, der findes naturligt i kroppen. Dermial® indeholder hele 69-75% GAG, samt en række andre proteoglycaner som binder GAG sammen. Derudover består Dermial også af hydrolyseret collagen.

 Dermial hyaluronsyre

 

Når kun det bedste er godt nok

Hudens vandindhold bliver mindre med alderen, og når vandindholdet falder, bliver huden mere tør og mindre smidig og fyldig. Hyaluronsyre er en god hjælper til at binde fugten til huden, og er derfor en stjerne i CARE.

Bindevævet binder vores krop sammen; knogler, muskler, hud og organer. Hudens bindevæv bliver ikke gendannet med samme hastighed, når vi bliver ældre, og antallet af cellelag i overhuden falder. Det betyder, at huden bliver tyndere og får færre celler til at binde vand. Mangan bidrager til dannelsen af normalt bindevæv og er derfor et mineral, der passer godt til CARE. 

Mange kvinder oplever med alderen udfordringer med tørre slimhinder. Disse gener har betydning for, hvordan vi har det.

CARE ingredients

Vil du gerne give din hud og krop masser af kærlighed og ekstra pleje indefra? Prøv CARE Holistic Therapy Collagen fra Vild Nord. CARE indeholder 6 aktive ingredienser som plejer slimhinder, bindevæv, hud, hår og negle:

  • Marint collagen
    Kan bidrage til at mindske synligheden af rynker, ved dagligt brug
  • Vitamin C
    Bidrager til en normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud
  • Mangan
    Bidrager til en normal dannelse af bindevæv og knogler
  • Biotin
    Bidrager til at vedligeholde normalt hår, hud og slimhinder
  • Zink
    Bidrager til at vedligeholde normalt fungerende hud, hår og negle

Og selvfølgelig hyaluronsyre i form af Dermial®, som hjælper med at binde fugten til huden.

CARE kommer i en refill løsning som et fint lyserødt pulver, der opløses let i et glas vand til en fin lyserød nuance, som smager let sødmefyldt af solbær. Find din nærmeste forhandler af CARE her, og start på din collagen- og hyaluronsyre rejse i dag.

CARE Holistic Therapy Collagen

Læs næste

De vilde blåbær - Vild Nord
Kom godt igennem din menopause - Vild Nord