De vilde blåbær

De vilde blåbær - Vild Nord

Bliv klogere på blåbær

Du kender dem helt sikkert. De små, runde, blå og lækre bær der kan nydes som en frisk snack eller bruges i smagfulde opskrifter. Men vidste du, at der findes mere end 400 forskellige sorter af blåbær? De vokser alle på den nordlige halvkugle og varierer i både farve, størrelse og smag. 

Blåbær vokser på buske og er modne og klar til at blive plukket, når de nærmest falder af busken af sig selv. Det er på dette tidspunkt, de blåbær, vi bruger, høstes i de svenske skove.

Vilde nordiske blåbær

De vilde nordiske blåbær

Blåbærrene titter for alvor frem på buskene i juli og august. De små, runde og dybblå bær med den karakteristiske smag er yderst velkendte og elskede her i norden. Blåbær kan mange steder plukkes vildt i naturen, hvor vind og vejr har gjort bærrene robuste og givet dem masser af smag, når de er modne i sensommeren. Kik efter dem på heden eller i en lysning i skoven, når du går en tur.

Bærrene, vi bruger i Collagen Beauty Remedy, er vildtplukkede i Sverige, hvor de vokser vildt i de kæmpestore naturområder på fjeldet. Efter høst tørres og dehydreres bærerne, hvorefter de pulveriseres og blandes i vores eftertragtede beauty formula, Collagen Beauty Remedy. Vi bruger en fordelagtig blanding af tre velkendte blå bær, som alle har et højt indhold af den velkendte antitoxidant vitamin C: Solbær (50%), blåbær (30%) og aronia (20%).

Blåbær pulver

Vi bruger 600 gram friske bær pr 100 gram collagenpulver. Når de friske og vilde bær tørres og pulveriseres, bliver de til et koncentreret pulver fyldt med bl.a. vitamin C, som smager dejligt frisk og naturligt. Når du nyder en daglig servering af Collagen Beauty Remedy, får du 2000 mg bærblanding og 5000 mg hydrolyseret marine collagen.

 

Derfor er vilde blåbær en del af Collagen Beauty Remedy

Hvorfor bruger vi vilde blåbær i vores Collagen Beauty Remedy fremfor konventionelt dyrkede bær? Ved at få vores blåbær fra Sverige kan vi reducere transporten, da blåbærrene ikke skal fragtes på tværs af kloden. De vilde bær og blåbær generelt er også, som tidligere nævnt, en god kilde til både kostfibre og C-vitamin.

 Collagen Beauty Remedy

Blåbærrenes fordele

Udover den lækre smag, som blåbær har, er der også nogle andre fordele ved at spise de små bær – både i frisk form, men også i den tørrede og pulveriserede form, de findes i, i Collagen Beauty Remedy. Blåbær er nemlig sunde og en god kilde til bl.a. C-vitamin. Andre fordele ved blåbær og bærsamlingen vi bruger, er at de:

  • kan bruges i et væld af spændende og lækre opskrifter, f.eks. Beauty Remedy Nice Cream og Collagen Overnight Oat
  • er et perfekt tilskud til en sund og varieret kost
  • er en god kilde til kostfibre, da bærblandingen indeholder 30 g kostfibre pr 100 gram bær
  • indeholder antioxidanter
  • kan plukkes i naturen

  Vilde blåbær

De vilde blåbærs vej til Collagen Beauty Remedy

Før de vildtplukkede blåbær fra Sverige kan bruges i vores collagenblanding, skal de gennem en bearbejdningsproces og kvalitetstest.

Blåbærrene plukkes og nedfryses til -18 grader. Herefter transporteres de til det sted, hvor de tøs op og tørres. Tørringen foregår ved 42-45 grader på hylder, hvor de ikke blandes med andre sorter eller bær. Det tager ca. 1-2 dage, før blåbærrene er helt tørre og klar til at blive pulveriseret.

De pulveriserede blåbær testes, blandes med andre bær (hvis opskriften siger det) og pakkes til sidst, så de er klar til at blive sendt videre og komme i vores collagenvariant ”Collagen Beauty Remedy”.

  Collagen Beauty Remedy fra Vild Nord

Collagen Beauty Remedy – Collagen med C-vitamin

Ønsker du et skønt collagen pulver med C-vitamin for ekstra støtte til din krop, så er Collagen Beauty Remedy fra Vild Nord det helt rette valg. Collagen Beauty Remedy indeholder tre udvalgte ingredienser, som tilsammen giver dig og din hud de bedste forudsætninger for at holde sig smuk:

Marine collagen fra vildtfangede nordatlantiske torsk er kernen i vores collagenprodukter, men i Collagen Beauty Remedy har vi tilsat skønt pulver af vilde svenske blåbær, acerola, aronia og solbær, samt vildthøstet tang.

De pulveriserede bær er en Food State kilde til det gode C-vitamin, som bidrager til en normal dannelse af collagen, der har betydning for normalt fungerende hud, samt til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Det er også blandingen af de lækre og gode bær, der giver collagenpulveret sin smukke bordeauxrøde farve samt den milde smag af bær. Bærfordelingen i Collagen Beauty Remedy er: 14 % solbær, 9 % blåbær, 6 % aronia og 5 % acerola.

Tang

Den vildthøstede tang fra Nordskotlands kyst er en naturlig kilde til jod. Jod bidrager til at vedligeholde en normal hud, en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og en normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Marine collagen fra vildtfangede torsk har en komplet aminosyreprofil, hvilket betyder, at du får alle 20 aminosyrer i ét produkt – både de essentielle og de ikke essentielle aminosyrer. De essentielle aminosyrer er dem, som din krop ikke selv kan danne, og som du derfor er afhængig af at få tilført gennem en sund og varieret kost eller ved at supplere din daglige rutine med Collagen Beauty Remedy.

Marine collagen

Skal Collagen Beauty Remedy være en del af din hverdag og rejsen til en smuk hud, så kan du købe collagenpulveret her.

 

Reference: https://fdc.nal.usda.gov 

Læs næste

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord
Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord