Upcycling af fiskeskind

Upcycling af fiskeskind - Vild Nord

Upcycling for naturens skyld


Kender du begrebet ”upcycling”? Upcycling er en bæredygtig tilgang, hvor ressourcer der som regel ville blive kasseret, i stedet bruges til at skabe nye produkter af højere værdi. Dermed bidrager upcycling til at reducere affaldsmængden og forlænge levetiden af ressourcerne. Hos Vild Nord upcycler vi fiskeskind fra vildtfangede nordatlantiske torsk.

Havet som kilde


Vi er stolte af at have en innovativ og bæredygtig tilgang til at upcycle fiskeskind og skabe et premium collagen produkt som du kan nyde, uanset hvor du er i livet. Vores motivation ligger bl.a. i vores ønske om at værne om og passe på vores natur på bæredygtig vis. Og så er vi også bare godt gammeldags fascinerede over at et fiskeskind kan blive til et beautyprodukt. Det er ikke magi, men det er tæt på.
 
Som virksomhed føler vi en forpligtelse til at bevare vores natur, og til at minimere vores miljøpåvirkning og fremme et cirkulært ressourceforbrug. Ved at upcycle fiskeskindet fra de vildtfangede nordatlantiske torsk, bidrager vi til en øget værdiskabning og støre udnyttelse af hele råvaren, sådan at madspild reduceres.

Havet - en kilde til collagen

Fra restprodukt til premium marine collagen


Det fine, lette og lyse collagenpulver som du finder i alle vores Vild Nord collagenprodukter, er fremstillet gennem en hydrolyseringsproces. Men hvad betyder det, når vi siger at vores marine collagen er hydrolyseret?

From fishskin to collagen
 
Efter fangst fileteres torskene og skindet opsamles. Normalt bliver fiskeskindet kasseret eller brugt i fremstillingen af foder, men v har i stedet valgt at upcycle skindet ved hjælp af en særlig forarbejdning, så du kan få glæde af et skønt collagepulver af højeste kvalitet.
 
Når vi upcycler fiskeskind, bruger vi jordens ressourcer til fulde. Èt kilo fiskeskind giver ca. 130 gram collagen. Det lyder måske ikke af meget, men fiskeskindet består også af andet end collagen og der vil altid være en rest af fiskeskindet efter vores bearbejdning. Disse rester bruges bl.a. til at fremstille dyrefoder.

Den nordatlantiske torsk


For at vi kan få collagenet ud af fiskeskindet, skal det bearbejdes på en helt særlig måde. Hydrolysering indebærer en kemisk proces, hvor fiskeskindet nedbrydes ved hjælp af vand og enzymer. På den måde kan collagenet udvindes.
 
Fiskeskindet gennemgår en proces hvor det rengøres og urenheder fjernes. Herefter opblødes skindet og udvalgte enzymer tilsættes. Enzymerne nedbryder fiskeskindet og dets proteiner til mindre peptider og aminosyrer.
 
Når hydrolyseringsprocessen er overstået, filtreres collagenet for at fjerne uopløselige partikler, hvilket resulterer i et klart og rent pulver.
 
Collagenpulveret bruges nu i alle Vild Nord Collagen-varianter – også i din favorit. Nogle produkter tilsættes vitaminer og mineraler i form af f.eks. tang og bær.
 
Collagenpulver
 

Med naturen i tankerne


Hvorfor vælge marine collagen, og hvorfor er valget lige faldet på torsken? Torsken vi bruger hos Vild Nord, har levet sit liv i det vidunderlige, men samtidigt barske Nordlige Atlanterhav. Den har fra naturens side et højt indhold af proteinet collagen, særligt i sit skind.

Fiskeskind


Collagenet som torsken besidder er type 1 collagen. Det er den mest udbredte type collagen i menneskekroppen, hvor proteinet bl.a. spiller en vigtig rolle i hudens elasticitet.
 
Derudover har vi valgt torsken som kilde til collagen, da fiskeriet er bæredygtigt og vi fuldender denne bæredygtige cyklus ved at upcycle fiskeskindet til et skønt inner beauty collagenprodukt.
 
Ved at vælge Vild Nord marine collagen, får du altså collagen af en type som kroppen i forvejen har og kender. Det er også rart at vide, at råvaren bliver udnyttet til fulde, og at du på denne måde kan bidrage til at reducere et eventuelt madspild.

Collagen for huden

Læs næste

Helt enkelt Food State - Vild Nord
En aktiv livsstil for din skønhed - Vild Nord