Den store synder til rynker

Den store synder til rynker - Vild Nord

En af de helt store syndere til rynker er overeksponering af UV-lys.

Solens livgivende stråler er lune og skønne, men er også stærke sager, når det kommer til vores hud. 

Faktisk er UV-lys så stærk, at det nedbryder vores elskede collagen i huden. Det er vi ikke begejstret for, fordi vores collagen i huden netop er værd at passe på.

Det er den, som sørger for, at huden er spændstig, lækker og elastisk. Dertil er det også den, der holder rynker og fine linjer på afstand. 

Den store synder til rynker

Facts om UVA & UVB 

Sollys består af UVA og UVB stråler. Kender du forskellen?

UV A-LDRENDE 
UV B-RÆNDENDE 

Om du er inde eller ude, om det er sommer eller vinter - hvis du kan se dagslys gennem et vindue, så er UV-strålerne til stede. Det er derfor vigtigt at beskytte dig året rundt. Selv på en overskyet dag....

Og hvad med det blå lys?

Blåt lys eller HEV (High energy visible light) kommer mest fra solen, hvor det er en del af det lys vi kan se, men det kommer også fra computere, iPads og Smartphones.

HEV spiller blandet andet en vigtig rolle i at regulere vores søvnrytme og humør, så  da vores kroppe har svært ved at blokere det, anbefales det, at vi begrænser vores skærmtid, inden vi skal sove. 

Det blå lys er stærkt og menes at være i stand til at trænge dybt ind i huden, hvor det ligesom UV lys kan nedbryde kollagenet og igangsætte hudens aldringsproces. Det skal vi udenom.

Så hvad kan du selv gøre?

Du kan bruge en god solfaktor og tage et collagentilskud dagligt, som en essentiel hjælp til huden året rundt. Ønsker du også en naturlig smuk glød, så anbefaler vi vores GLOW Your Balance Collagen som du kan læse om her. 

Glød til din hud

Vil du de blå stråler til livs, anbefaler vi 2 enkelte råd – skru ned på lyset på din skærm og hold gode pauser fra den i løbet af dagen. 

Læs også "Hvad er Collagen".

Læs næste

Hvad er Collagen? - Vild Nord
Hvorfor Vild Nord Probiotics? - Vild Nord