Hvad er Collagen?

Hvad er Collagen? - Vild Nord

Collagen er et protein, der findes helt naturligt i vores krop. Du finder det bl.a. i brusk, sener, muskler, knogler, hår, hud og negle. Det er kroppens mest dominerende bindevævsprotein og udgør helt op til 30% af kroppens samlede proteiner. Collagen er dermed en vigtig byggesten for kroppen, fordi bindevævet holder kroppen samlet, så du ikke flader sammen som en gople – derfor kaldes det også for 'kroppens lim'.Hvad er collagen?

Collagen spiller også en væsentligt rolle i vores hud, som er kroppens største organ. Op mod 80% af huden består af collagen og størstedelen er Type I-collagen. Sammen med bindevævsmolekylet elastin tilfører collagen huden både elasticitet og styrke.

Men hvis huden består af op mod 80% collagen, hvorfor skal jeg så tage collagen, tænker du nok? 

Det behøver du heller ikke, men med alderen kan det alligevel være en fordel, hvis du ønsker at bevare en så smuk hud som muligt, så lang hen i livet som muligt.  

Du har sikkert lagt mærke til, at du fra midten af 20'erne begyndte at få fine linjer og rynker i ansigtet. Alt sammen helt naturlige tegn på, at din collagenproduktion daler efterhånden som du bliver ældre. Dertil findes der også andre påvirkninger, som vi samlet kan kalde livsstilsældning. Det er alt det usunde, som vi ved nedbryder collagenet i huden, såsom UV-lys fra solens stråler, alkohol og rygning. 

 På markedet finder du typisk følgende kilder til collagen 

  • Marint Collagen - collagen, som er udvundet af fisk 
  • Bovint Collagen - collagen, som er udvundet af kvæg
  • Pochint Collagen - collagen, som er udvundet af svin 

Vi bruger marint collagen i alle vores varianter, og ikke fra hvilken som helst kilde. Vores collagen er nemlig udvundet fra vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. For os er det helt essentielt at vide, hvor vores kollagen kommer fra, hvor fisken har levet, og hvordan den er fanget. Du kan læse mere her 

 Vi anbefaler

Vores bestseller, Collagen Gold, med vitamin C og og jod fra naturlige kilder her.

Er du en ægte beauty-nørd, så har vi også udviklet CARE Holistic Therapy Collagen eksklusivt til skønhedsklinikker. En collagen med vitamin c, zink, biotin, mangan og hyaluronsyre. Læs mere om den populære collagen her 

 

Læs næste

Den store synder til rynker - Vild Nord