collagen

Earthlight® – D vitamin fra naturen

Earthlight® – D vitamin fra naturen - Vild Nord

Hvorfor huske D-vitamin?


Vitamin D er et af de mest omtalte vitaminer, men hvad er egentligt grunden til det? Vitaminet findes i et væld af fødevarer, og så er solen vores primære kilde til det betydningsfulde vitamin. Netop derfor kaldes D vitamin også for ”solskinsvitaminet”.

Solskin


I din krop understøtter D vitamin flere funktioner, så der er god grund til at huske vitaminet i din hverdag. D vitamin bidrager til:

  • En normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
  • Et normalt calciumindhold i blodet
  • At vedligeholde normale knogler
  • At vedligeholde en normal muskelfunktion
  • At vedligeholde normale tænder
  • Immunsystemets normale funktion

D vitaminet indgår, som du kan se, i mange forskellige funktioner lige fra din krops skelet til dit immunforsvars funktion.
 
Hos nogle kan der opstå mangel på vitamin D, hvilket kan medføre en række mangelsymptomer. Derfor bør du være ude i solen, når solen er fremme, men husk altid at bruge solcreme, så du beskytter din hud mod solskoldning.
 
Gå nogle ture i den skønne natur og tag på stranden og bad i det kølige hav. Alt motion du kan lave udendørs, bidrager til dit daglige behov for vitamin D, så længe solens stråler rammer huden.

Bade i havet

Solens varme og lyse stråler er kroppens primære kilde til det vigtige vitamin D. Når vores hud eksponeres for solstrålerne, igangsættes en proces i huden som danner vitamin D. For os, der bor på den nordlige halvkugle, er der perioder, hvor solen er fremme i kortere tid, og hvor strålernes styrke er svagere, hvilket resulterer i en reduktion af solskinsvitaminet.

D vitamin gennem huden

D vitamin kan du også få ved at spise fede fisk som makrel og laks, men ønsker du en vegetabilsk kilde til vitaminet, er valgmulighederne små. Den største ikke-animalske kilde til vitamin D er og bliver nemlig solen.

Earthlight®, en kilde til D-vitamin

Earthlight® er navnet på D vitamin fra svampe, og den metode der øger svampenes naturlige dannelse af vitaminet. Derefter bruges Earthlight® i kosttilskud eller fødevarer. Det er en unik kilde til vegansk vitamin D, og det er faktisk den eneste metode af sin slags, som er godkendt i Europa.

Økologiske svampe

Svampene som bruges, er portobello- og white button svampe. White button er samme svamp som Portobello, men høstes i et tidligere stadie. Før de kan bruges som kilde til vitamin D, skal de igennem en proces, der øger deres dannelse af solskinsvitaminet.
 
Processen minder lidt om måden hvorpå vi mennesker får D vitamin fra solen, nemlig ved at udsætte huden for strålerne. På samme måde udsættes svampene for UV-lys, hvilket sætter gang i svampenes dannelse af D vitamin.
 
Herefter tørres og pulveriseres svampene til det fineste pulver kaldet Earthlight®, og tilsættes til sidst i vores collagenprodukt, Collagen Immune Remedy.

Collagen Immune Remedy

Den minimale bearbejdning resulterer i, at vitaminet er Food State, hvilket med andre ord betyder, at D vitaminet bevares i sin naturlige fødevareform – mere om det længere nede.
 

De to ingredienser i Earthlight®


Hvorfor har vi valgt Portobello- og White Button svampe som kilde til D-vitamin?

  • Portobello er en brun champignon, som oprindeligt kommer fra det varme Italien. Svampen har en stor, rund mørk hat med brune lameller og en kort hvid stok.  
  • White Button er den velkendte champignon som mange elsker i madlavningen. Den har en flot hvid farve og en mild smag. Den er en "baby"-version af Portobello.

Begge svampe er utroligt taknemmelige, nemme at dyrke og så er de yderst gode kilder til det vigtige vitamin D, særligt når de altså udsættes for UV lys.


Food State vitamin


Kender du til Food State? Kort sagt handler det om at bruge næringsstoffer i deres naturlige form. D vitaminet i Earthlight® stammer fra de to naturlige kilder, nemlig Portobello og White Button. Vi har valgt at bruge vitamin D i Food State form, da kroppen kender denne form i forvejen. Det kan resultere i, at kroppen lettere kan optage næringsstoffet, hvilket kun er en fordel.

Sommertid

Vil du gerne lære Food State endnu bedre at kende? I vores blogpost ”Helt enkelt Food State”, kan du læse meget mere om den naturlige tilgang til næringsstoffer.


Få vitamin D med Vild Nord


Som supplement til en sund kost, kan du supplere med et dagligt tilskud vitamin D. Det gælder, som nævnt, særligt i de mørkere måneder, hvor solens skønne og varme lys ikke lader sig vise lige så ofte og længe. Har du et arbejde hvor du størstedelen af dagen er indenfor, kan du også have gavn af vitamin D gennem et kosttilskud.

Smoothie med collagen

Du kan supplere med Vild Nord collagen og D vitamin i ét og samme produkt ved at vælge Vild Nord Collagen Immune Remedy – et produkt til dig der ønsker at gøre lidt ekstra for dit immunforsvar, samtidig med at du forkæler din hud.
 
Collagen Immune Remedy har en sart rød farve og en let syrlig smag af bær. Collagenpulveret er tilsat solbær- og acerolapulver som er naturlige kilder til C vitamin, Earthlight® der er kilde til D vitamin og sidst, men ikke mindst, echinacea som understøtter immunforsvaret.

Collagen Immune Remedy

 

 

Referencer:

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1498

https://ec.europa.eu/food/food-feed-portal/screen/health-claims/eu-register

 

Læs næste

Mette Helena om alder, skønhed og collagen - Vild Nord
Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord