Huden – en del af immunforsvaret

Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord

Hudens mange facetter


Vi giver vores hud rigtig meget opmærksomhed gennem hele livet. Vi vasker den med nænsomme sæber og plejes med nærende cremer og lotions, alt sammen for at holde huden smuk og fugtig, så vi hver især føler os godt tilpas i vores krop. For mange er huden en betydningsfuld del af identiteten og det billede, som vi præsenterer for vores omverden.

Pas på din hud
 
Din hud har mange facetter, måske flere end du ved. Herunder nævner vi kort 4 af de funktioner, som din hud besidder:
 

  • Når huden udsættes for solens stråler, danner kroppen det vigtige vitamin D. Nogle gange bliver huden solbrændt – særligt hvis du ikke har brugt solbeskyttelse. Det sætter sine spor på huden og kan fremme ældning, i form af f.eks. rynker og linjer, men også som pigmentpletter. 

  • Berøring er også en vigtig del af kroppens mange funktioner. Overalt på huden findes receptorer, som opfanger de mindste berøringer. Nogle steder er receptorerne mere koncentrerede, og andre steder er de mere følsomme. Receptorerne føler både det, der er rart, men også det, som gør ondt. 

Hudens facetter

  • At regulere kropstemperaturen sørger huden også for. Du mærker det især, når du sveder om sommeren, hvor sveden får huden og kroppen til at køle ned. 

  • Sidst, men ikke mindst, har din hud en vigtig rolle i det komplekse immunforsvar. Læs videre for at blive klogere på, hvordan huden er en del af dit immunforsvar.

Din hud fornyer sig konstant

Huden er det første forsvar


Når vi taler om immunforsvaret, er det ikke altid at huden, vi som det første tænker på. Men faktisk er huden den yderste barriere, der kan holde fremmedlegemer og bakterier væk. Huden er en vigtig del af immunforsvaret, og derfor giver det god mening at passe på den – gennem hele livet.
 
Huden er kroppens største organ og et af de steder i kroppen, hvor der findes flest immunceller. Den beskytter mod solens stærke stråler, kulde om vinteren og infektioner året rundt.
Hver eneste dag gennem hele livet fungerer huden som kroppens største og første barriere og beskytter kroppens indre mod et væld af bakterier. For at hudens barriere er så stærk som muligt, fornyer den sig selv konstant.
 
Hvert eneste minut, hver dag, året rundt og hele livet finder omkring 30.000 celledelinger sted i huden. Efter bare én måned er dit yderste hudlag, epidermis, udskiftet og helt nyt.

Huden som forsvar

Støtte til hud og immunforsvar


Collagen Immune Remedy er et collagen-tilskud med indhold af naturlige ingredienser, som alle henvender sig til hud og immunforsvar. Ingredienserne er alle kendte her i Norden og har følgende fantastiske virkninger:

  • Marine collagen reducerer synligheden af rynker og fine linjer

 i huden

  • Echinacea bidrager til immunsystemets normale funktion  • Vitamin C fra acerola og solbær bidrager til immunsystemets normale funktion, til at mindske træthed og udmattelse samt til en normal dannelse af collagen, som har betydning for normalt fungerende hud og knogler  • Vitamin D i form af Earthlight bidrager til immunsystemets normale funktion og understøtter vedligeholdelse af normale knogler

Få, men gode ingredienser


Ingredienserne er måske få, men de er nøje udvalgt, så du får det bedste fra naturen. Collagenet får vi fra vildtfangede nordatlantiske torsk, som fanges bæredygtigt ud for Norges kyst.
 
Den højeste kvalitet og resultater efter 8-12 uger er kendetegnene for Vild Nord collagenprodukterne, herunder Collagen Immune Plus. Du kan nemt opløse Collagen Immune Plus pulveret i væske – lige fra et glas koldt vand til din yndlingssmoothie. Prøv også en nicecream – en lidt køligere vej til dit daglige collagen og et sundere alternativ til softice.

Collagen Immune Remedy ice cream

 
Farven på Collagen Immune Plus er smuk bordeaux, og så har det en skøn smag af solbær.
 
Vil du prøve Collagen Immune Remedy? Det forstår vi godt, og du kan hurtigt komme i gang. Køb det online på vores webshop i dag.

Collagen Immune Remedy

Læs næste

Earthlight® – D vitamin fra naturen - Vild Nord
Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord