collagen

Hvad hjælper på tør hud?

Hvad hjælper på tør hud? - Vild Nord

Når temperaturen svinger og luftfugtigheden falder, bliver huden hurtigt tør og vi mister den dejlige glød, vi elsker sommeren for. At forstå til de elementer, der påvirker vores største organ (huden), kan være et stort skridt imod at få en smuk velplejet vinterhud.

 

 

Hvorfor får du tør hud om vinteren?

Huden mister meget fugt i de kolde vintermåneder, hvilket gør den følsom, dehydreret og dermed mindre beskyttet. Samtidigt falder den naturlige produktion af ​​collagen og elastin fra midten af 20'erne, hvilket gør det endnu vanskeligere for huden at holde på fugt. Hvis du aktivt gør en indsats for at bevare din normale collagenproduktion, spiser sundt og beskytter din hud godt med en god creme uden vand hele vinteren, kan vintertørheden blive nemmere at kontrollere. 

 

 

Den tørre vinterhud 

Huden er vores største organ, der har til opgave at beskytte os mod ydre påvirkninger og er samtidig en vigtig del af vores immunforsvar. Derfor er det fornuftigt at passe godt på den. Huden bliver en udfordring for mange i vintermånederne, fordi den bliver tør og følsom, hvilket er helt normale reaktioner på, hvad der sker med klimaet omkring os. Udenfor er luften iskold og indenfor skruer vi op for varmen og får et tørt indeklima. Med så skiftende påvirkninger, kommer huden virkelig på arbejde. 

 

4 tips til tør hud i vintermånederne:

 

  • Det stresser og udtørrer huden med store temperaturudsving. Det kan du selv løse ved at regulere på varmen indenfor. Hold stuetemperaturen på et lidt køligere niveau, der hverken er for koldt eller for varmt – det hjælper ikke kun på tør hud, også på varmeregningen.

  • Den sarte hud sætter pris på milde sæber og hudprodukter, der passer til din hudtype. Vælg produkter med en pH-værdi, der ligner huden så meget som muligt (5,5) og anvend mindst mulig parfume og skrappe ingredienser, der kan irritere.

  • Det er nemt at blive fristet til at tage et langt, varmt brusebad på de koldeste vinterdage, men det kan også være med til at svække hudens barriere og naturlige fedtlag, som gør huden mere følsom og modtagelig for irritation.

  • Din hud trives bedst, hvis den får rigelige mængder fugt. Brug gode produkter med beskyttende ingredienser, gerne en kuldecreme, der beskytter huden ordentligt, hvis du er ude i frostgrader i længere tid.

 

 

 

Læs næste

Hvad er aminosyrer? - Vild Nord
Vild Nord hudscanning - Vild Nord